tiistai 24. kesäkuuta 2014

The dream is gone but then there is hopeMä oon ollu nyt jo reilun viikon ajan lomalla ja oon kyllä nauttinu täysin rinnoin! Ennen lomaa tein hirveen märään tunteja töissä ja nyt on ihan kiva vähän rentoilla. Otettiin mun kaverin kanssa äkkilähtö Kreetalle ja pelättiin vähän minkälainen hotelli siellä odottaa, kun hinta oli ihan naurettavan alhanen! Mutta meidän odotukset ylitty kyllä aika lailla, kun meitä odotti suuri huoneisto keittiöllä, viidellä nukkumapaikalla ja kolmella parvekkeella.. Kyseessä oli hotelli nimeltä Telchinia ja ainakin Finnmatkojen kautta kyseiseen paikkaan pääsee, hotelli oli älyttömän siisti ja palvelu todella ystävällistä! Tätä hotellia piti siis perhe ja he vaikutti kaikki mukavilta ja todella auttavaisilta. Me tehtiin check out nimittäin jo 10 aikaan aamulla ja mentiin päiväks kuitenki vielä rannalle (polttamaan ittemme, jotta se lentokoneessa istuminen olis sitten mahdollisimman mukavaa..), saatiin jättää kaikki tavarat sinne ja käyttää hotellin suihkua ja pyyhkeitä vielä rantapäivän jälkeen sekä oleskella siellä odottelemassa meidän kyytiä lentokentälle joka tuli vasta yheksän aikoihin illalla. Oltiin semmosessa pienessä kylässä Hanian lähellä nimeltä Agii Apostoli ja viihdyttiin kyllä siellä tosi hyvin! Siellä oli aika monta rantaa, mutta me pysyteltiin siinä joka oli lähimpänä meitä (koska siellä oli kivoin työntekijä haha!), mutta sekin oli siisti ja vesi ihan älyttömän kirkasta. Ei tehty mitään ihmeellistä oikeestaan, makoiltiin altaalla ja rannalla ihan vaan rentoutuen. Mulle ainakin tuli ihan tarpeeseen nollata rankan ja työntäyteisen kevään jälkeen! Viimesenä iltana käytiin Haniassa shoppailemassa ja ihailemassa auringonlaskua. Tuli ostettua muutamat kesävaatteet, vaikkei niille täällä Suomessa tuukkaan ehkä kovin paljon käyttöä, mut Lontoossa noi reilun parinkympin lämmöt jatkuu. Mun tuurilla ne kyllä loppuu samalla kun mun loma, mutta pidetään peukut pystyssä! Oli kyllä ihan mielettömän ihana loma, oon jatkanu sitä samalla kaavaa - kaikkia muruja moikkaillen ja möllötellen perheen kanssa. Lähen ihan kohta hakemaan tota yhtä apinaa lentokentälle joka tulee kanssa lomalle ja huomenna otetaan nokka kohti meidän mökkiä!

♥ Hejs

8 kommenttia:

 1. Moikka! Aattelin kertoa vähän kuulumisia! Ollaan kaverin kans oltu täällä Birminghamissa nyt melkein viikko ja voin kyllä sanoa että ei kaduta yhtään että tänne päädyttiin tulemaan, tosi kiva kaupunki nimittäin! :) Lontoossa oltiin pari päivää ja eihän siinä ajassa kovin paljoa kerenny tekemään mutta tykkäsin kuitenkin Lontoostaki tosi paljon, jos en täältä löyä töitä niin seuraavaks pittää yrittää sieltä!

  Vieläki on välillä vaikia uskoa että on täällä. Musta on niin ihana kuulla joka puolella puhuttavan englantia ja ihana itekki päästä käyttään sitä jokapäiväsesti :) Toivottavasti löytyis asunto ja työpaikka äkkiä niin vois kans jäädä tänne, oon nimittäin pettyny jos joutusinki lähtemään takas Suomeen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kuin kiva kuulla sustakin ja et ootte päässy muuttamaan! Me ollaan kans ajateltu tulla käymään Birminghamissa kavereiden kanssa joskus kun löytyy yhteistä aikaa, niin saat sit kertoa et mitä siel kannattaa tehä!

   Siellä varmaan tarttuu helpommin brittiaksenttikin, kun luulis et siellä on enemmän brittejä kun Lontoossa on vähän joka puolelta maailmaa! (korjaa jos oon ihan väärässä :D) Mut ei vitsi, oon tosi ilonen teijän puolesta ja eikä mitään, kaikista vaikeuksista selvii kyllä! Meilläkin on ollu jos minkälaista mutkaa matkassa mut edelleen ollaan tuolla ja ite oon alkanu miettii että ens vuoden puolella lähen sit Suomeen opiskelemaan.

   Mut tuu ihmeessä jatkossaki kertoo että miten menee! :)

   Poista
  2. Täällä itseasiassa on aika paljon maahanmuuttajia, varsinki ranskasta! Ollaan saatukkin jo kavereita muutamasta ranskalaisesta. Mutta kyllä valltaosa on silti nuita brittejä :) Ja tuun toki kertomaan kuulumisia :)

   Poista
  3. Aijjaa! Mut kiva silti ja kaverit on aina tervetulleita! :) Mulla ei itseasiassa taida olla yhtäkään brittikaveria nytkun aloin miettimään haha!

   Poista
 2. Heippa! Täällä on yks tuleva lontoolainen. Oon muuttamassa kk päästä ja mul ois muutama kyssäri joihin toivoin että voisit vastata.

  Ollaan siis alle vuosi Lontoossa, niin ei aiota hankkia brittiläisii puhelinliittymiä, mutta minkälaista pay-as-you-go:ta suosittelisit? Ja onko niissä yleensä jonkunlainen nettikin mukana?

  Oon nyt alkanu järkkäillä tilin avaamista jostain brittiläisestä pankista, niin mitä sä suosittelisit? Itse oon ainaki kuullu posiitivsta juttua Lloydsista.

  Sit vielä vähän Lontoon alueista ja niiden maineista. Missä päin Lontoota te asutte? Onko idällä ja koillis-Lontoolla oikeasti huono maine ja paljon rikollisuutta, vai oonko vaan onnistunu löytämään siitä ilkeitä juttuja. Esimerkiks Stratfprd olis sellanen alue mikä meitä kiinnostais, mutta tiiätkö onko se ja sen ympäristö turvallista aluetta verrattuna vaikka Brixtoniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos paljon kommentista ja kysymyksistä, vastaan parhaani mukaan! :)

   Oikeestaan mistä tahansa näistä perusliikkeistä (Vodafone, EE, O2 etc) saa ostettua ihan prepaid, esim. Wilmalla on edelleen prepaid liittymä Vodafonelta ja siihen se lataa sit joka kuukaus semmosen paketin mis on netti ja puheluita + viestejä, mutta yks mistä oon kuullu hyvää monilta kavereilta on GiffGaff. En oo ite siihen tutustunu, mut varmaa löytyy netistä tietoo siitä :)

   Pankeissakin vähän sama, jotakin miellyttää joku toinen ja jotakin joku toinen.. Mulla on Lloydsilla ihan perus pankkitili ja se oli helppo avata ja ilmainen, mut siihen vaadittiin jo pysyvän osoite Lontoossa ja sitten vaan passi sekä puhelinnumero. Jos ei oo osotetta en tiedä miten onnistuu, mutta kuulin mun työkaverilta että hän oli avannu tilin Barcalaysiltä kun muutti tänne ja avaamismaksu on £50 joka siis sitten laitetaan sinne sun tilille ja voit sitten nostaa sen sieltä/käyttää jos haluat. Mutta Lloydsiin oon ollu ihan tyytyväinen, kannattaa marssia vaan johki branchille ja kysyä sieltä rohkeesti apua.

   Me asuttiin ennen South West Lontoossa Batterseassa, mutta nyt muutettiin North Westiin. Ite rakastan just SW aluetta, etenkin Clapham, Battersea, Chelsea ja sinne päin muutan takasin jos joskus muutan vielä täällä Lontoon sisällä. Jokaisella alueella voi tapahtuu mitä tahansa, tärkeintä on olla ite varovainen (esimerkiks pimeellä ei kulkea minkään puistojen läpi tms) ja jos tuntuu että pelottaa niin ei sitten mene. Kannattaa käydä vähän kattelemassa paikkoja ennekun muuttaa, mekin käytiin muutamilla eri alueilla ihan vaan kävelemässä ja sitten huomattiin mikä tuntu mukavimmalta ja turvallisimmalta itelle :-) Mutta basically just mua on suositeltu välttämään SE, E, NE alueita, mut sit on taas ihmisiä jotka rakastaa niitä.

   Toivottavasti nää autto edes jotain, kysy ihmeessä jos joku jäi epäselväksi :) Tsemppiä muuttoon!

   Poista